Kanon polskiej kuchni
Grzyby to wyjątkowo smakowite dary lasu. Jednym ze sposobów utrwalenia świeżych grzybów, których długo nie można przechowywać, jest ich suszenie
Dzięki suszeniu zyskują wręcz na swoich właściwościach odżywczych. Potrawy przyrządzone z suszonych grzybów mają rewelacyjny aromat. O tym, że bardzo prosta zupa z suszonych grzybów zaspokoi smakowe zmysły największych łasuchów przekonaliśmy się na listopadowym spotkaniu Kulinarnych Czwartków w bibliotece słubickiej.
Przyrządzona wspólnymi siłami przez klubowiczki zupa z suszonych grzybów według przepisu pani Kazimiery Staniak smakowała jak marzenie! Wymiana doświadczeń kulinarnych przy wspólnym gotowaniu jest niesamowicie wartościowa.
Serdecznie zapraszamy do biblioteki słubickiej na spotkania Kulinarnych Czwartków. Spotykamy się, wymieniamy kulinarnymi doświadczeniami, gotujemy i kosztujemy samodzielnie sporządzone potrawy. Jest to świetna okazja do rozmowy o potrawach regionalnych i nie tylko, a także o książkach kucharskich autorstwa m.in. znanych mistrzów kuchni, do których warto zajrzeć, szukając inspiracji kulinarnych.
Klubowicze spotykają się w pierwszy czwartek każdego miesiąca o godz. 15.00 w oddziale dla dorosłych. Spotkania mają charakter otwarty dla wszystkich miłośników smacznej, domowej kuchni. W każdej chwili można dołączyć do klubu (red.).