Szarlotka w roli głównej
Były już zupy, były sałatki, przyszła więc pora na pyszne delicje. W każdym z nas drzemie łasuch i czasami lubimy zjeść coś słodkiego
Owszem, możemy wybrać się po sernik czy jabłecznik do cukierni. Kiedy jednak na naszym stole pojawia się własnoręcznie upieczone ciasto, to jego rozchodzący się zapach przyciągnie nawet tych, którzy na co dzień sumiennie liczą kalorie. Po prostu domowym wypiekom trudno się oprzeć.
Nie trzeba być koniecznie cukiernikiem, aby miło zaskoczyć naszych bliskich. Inspiracji wystarczy poszukać na naszych spotkaniach Kulinarnych Czwartków.
Na marcowym spotkaniu klubowiczki wspólnie upiekły jabłecznik. Podczas przygotowywania ciasta dzielono się dobrymi radami, dzięki którym nasze wypieki mogą zyskać kolejne walory.
Nasze ciasto wyszło przepyszne, czego dowodem jest fakt, że nad podziw szybko znikało z talerzyków. Ogromnym atutem naszej szarlotki jest niezmierna łatwość jej przygotowania. Polecamy!
Kolejne spotkanie Kulinarnych Czwartków odbędzie się 6 kwietnia o godz. 16.00 w oddziale dla dorosłych biblioteki słubickiej. Tematem spotkania będzie „Makowiec w roli głównej”. Serdecznie zapraszamy!
MAŁGORZATA DOBOSZ
BPMIG Słubice